søndag den 13. maj 2012

Hverdagsbrød

Opskriften til dette brød er super nemt; rør sammen, kom i form og bag. Desværre virkede det ikke helt for mig. For det første hævede brødet helt vildt meget og for det andet blev det ret klægt inden i, også selvom jeg gav det 10 min. ekstra.
Jeg valgte nemlig at bruge min nye 3 liters form i stedet for at bruge to 1½ liters forme som opskriften forslog, så jeg forlængede bagetiden lidt. Det var nok bare ikke nok.
Hvor lang tror I, at det skal have?
Jeg bager sjældent i form og uden hvedemel, så jeg er lidt i tvivl.

Det skal helt sikkert afprøves igen, men nok kun med 25 g. gær, for smagen fejler bestemt ingen ting og så er det dejligt sundt.
Jeg brugte grahamsspeltmel fra Urtekram, mens opskriften lyder på almindeligt grahamsmel.

 
Hverdagsbrød (1 stort eller 2 mindre brød)
50 g. gær
½ l. lunken vand
2 tsk. salt
2 tsk. sukker
½ l. kærnemælk
1 dl. græskarkerner
1 dl. solsikkekerner
1 dl. hørfrø
1 kg. grahamsmel (eller grahamsspeltmel)


Rør gæren ud i vandet og tilsæt sukker og salt.
Kom herefter de andre ingredienser i og rør dejen til den er som en ensartet, tyk grød- den skal ikke røres alt for meget.
Kom dejen i en 3 liters form eller to 1½ litersforme. Smør dem, hvis de ikke er med slip-let.
Drys evt. med lidt græskarkerner.
Kom formen/formene i en kold ovn og tænd på 175 grader (150 grader varmluft).
Bag brødet/brødene i ca. 1½ time.
Tag brødet/brødene ud af formene og lad dem afkøle helt på en rist.
Det er nemmest at skære dagen efter.

Ingen kommentarer: