onsdag den 9. maj 2012

Salat med melon og birkesbagt laks

En meget let og sommerlig salat, der kræver et godt stykke brød som tilbehør.
Meget passende med en let aftensmad inden turen gik til yoga, hvor maven helst ikke må være for fyldt:)
Kristians smagsløg er endeligt ved at blive lidt voksne, så han spiste både spinat OG fisk uden at beklage sig det mindste- det er fremskridt.
Kombinationen af laks og birkes er altså også ret så god!
Opskriften er fra "Suveræne Succeser" af Sonja Bock og Tina Scheftelowitz, men jeg tilsatte selv lidt spinat og brøndkarse, så der kom lidt grønt ind i salaten. Ellers er det altså ikke en salat!

Salat med melon og birkesbagt laks (2 pers.)
2 laksefiletter uden skind og ben
1 stor skive honningmelon
1 stor skive vandmelon
2 håndfulde babyspinat
½ potte brøndkarse
1 spsk. citronsaft
1 spsk. solbærsaft
½ dl. blå birkes
salt, peber

Skær laksen i små tern og vend det i birkesene.
Steg laksen sprød i lidt olivenolie. Krydder med salt og peber.
Anret spinaten på et fad.
Skær melonen i tern og vend det i citronsaft. Anret det ovenpå spinaten.
Fordel laksen over og dryp med solbærsaft.
Drys med brøndkarse og server med det samme med godt brød til.

2 kommentarer:

Sara sagde ...

Den ser rigtig lækker ud :-)

MissMuffin sagde ...

Den smagte rigtig lækkert:)