Ha, så røg det dårlige
bagekarma sammen med øko-gæren! Eller, det lader det hvertfald
til:)
Disse små
ølbrød er hvertfald rigtigt lækre og med masser af smag.
De passer måske ikke lige til
morgenmaden, men er helt perfekte til frokost med godt pålæg. Kristian var også
meget tilfreds med dem på madpakken:)
Opskriften er fra Hendes Verden
nr. 36/2011.
Jeg havde ikke porter, så jeg
brugte bare en mørk øl fra lageret. Jeg udskiftede durrummel med fuldkornsdurrum
og havreklid med hvedeklid, for det var hvad jeg havde.
Små Ølbrød (8 stk.)
25 g. gær
2 dl. lunken
vand
3 dl. mørk
øl
50 g. smeltet
smør
1½ tsk.
salt
200 g.
fuldkornsdurrum
2 dl. hvedeklid
ca. 350-400 g. hvedemel (gerne
"Tippo 00")
Rør gæren ud i
vandet.
Tilsæt
øl, smør, salt, fuldkornsdurrum og hvedeklid.
Rør det godt sammen og lad det
hvile i 5 min.
Ælt hvedemelet i lidt efter lidt
til dejen er smidig og fast.
Lad dejen hæve lunt og tildækket
i ca. 1 time.
Form dejen til 8 flade brød-
mine er ret store, så de passer til Kristians madpakke.
Lad dem hæve lunt og tildækket i
15 min.
Skær 3
dybe snit i hvert brød og pensel med øl eller vand.
Bag dem ved 225 grader i 15-18
min. De skal lyde hule og sprøde når du banker på dem.
Lad dem afkøle helt på en
bagerist.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar