torsdag den 9. august 2012

Tomatsalat med ribs og krydderurter

Tomater er nok min ynglings-grøntsag (selvom det vidst nok er en frugt?!).
Så denne tid, hvor de er rigtig gode, så spises dere endnu flere tomater herhjemme. Nu venter jeg bare på, at Paps tomater bliver mange og modne, så jeg kan gå på mol:) Hjemmelavet tomatsuppe i fryseren er en ret god opfindelse!
Nå, tilbage til salaten, som faktisk også er temmeligt god:)
De sure ribs er en god erstatning for vinterens granatæbler, så brug endeligt løs af dem i sommerens salater. Denne opskrift er fra SommerMad, som vidst er et lille tillægshæfte fra "AltForDamerne".
Vi fik salaten sammen med nye kartofler, frikadeller og tzatiki. Jeg er nu sikker på, at den vil smage perfekt til det meste stegte kød, især noget der har været på grillen.
Brug lige de krydderurter du foretrækker- jeg brugte persille og purløg, mens opskriften foreslog dild og kørvel.
Jeg købte nogle gode, store tomater på torvet, men nogle mindre kan også sagtens bruges- også cherrytomater.

Tomatsalat med ribs og krydderurter (2 per.)
2 store, modne tomater
1 håndfuld blandede salatblade
2 forårsløg
2 spsk. hakket persille
1 spsk. hakket purløg
½ dl. ribs
salt, peber

Dressing:
1 spsk. oliveolie
3/4 spsk. æblecidereddike
½ spsk. honning
salt, peber

Skyl salatbladene godt og tør dem godt i en salatslynge.
Skær forårsløgene i tynde ringe.
Skær tomaterne i tynde skiver.
Pisk dressingen sammen og smag den til med salt og peber.
Vend løg og salat i dressingen og anret det på et lille fad.
Fordel tomatskiverne over.
Krydder med salt og peber.
Drys med ribs og hakkede krydderurter og server.

Ingen kommentarer: