Denne tærte har ingen bund og består næsten kun af rodfrugter, kvark og æg. Det bliver den nu ikke ringe af og var det ikke for osten, så var den også ret så sund.
Det er en meget stor portion, så jeg løb lidt ind i problemer, da jeg ikke have en springform der var stor nok, så jeg brugte 2 mindre forme og lavede lidt ekstra fyld. Nu skriver jeg opskriften som den står i BoligPlus nr.20/2012, så må du selv regulere alt efter om din form er stor nok eller ej.
Det skulle egentligt have været kantareller på toppen, men dem de havde i Føtex var simpelthen så beskidte at det ville tage evigheder at børste dem rene og det havde jeg ikke tid til. Så det blev bare brune champignoner i stedet. Her kan man jo bare bruge lige de svampe man ønsker.
Pastinaktærte med smørstegte svampe (4-6 pers.)
500 g. pastinak
400 g. melede kartolfer
4 små løg
2 dl. hakket persille
200 g. revet ost
4 æg
250 g. kvark
1 dl. mælk
200 g. svampe i skiver
smør, salt, peber
Skræl kartofler og pastinakker og skær dem i tynde skiver.
Hak løget.
Bland pastinakker, løg, kartofler, persille og det meste af osten.
Smør en stor springform rigtig godt. Hæld grøntsagerne heri, ryst dem på plads og drys med resten af osten.
Pisk æg, kvark og mælk sammen med lidt salt og peber. Hæld det i springformen.
Bag tærten ved 175 g. i 1 time og 15 min. nederst i ovnen. Mærk efter med en kniv, om pastinakkerne er møre inden du tager tærten ud.
Lad tærten hvile 10 min. inden du løsner formen.
Imens steges svampene i en lille smule smør, til væden er fordampet og de er blevet gyldne.
Krydder dem med lidt salt og peber og hæld over tærten lige inden servering.
2 kommentarer:
Lyder som en spændende tærte at begive sig ud i.. Har aldrig hørt om noget lignende :D
Det må prøves.
Signe, den smager rigtig dejligt hvertfald:)
Send en kommentar