mandag den 12. august 2013

Chicken Marsala

Dette er en virkeligt nem og lækker ret meget masser af smag..
Lige for tiden spiser vi igen rigtigt mange svampe, for det er vi begge ret vilde med.
Denne gang serverede jeg det med nye kartofler, for sæsonen er snart slut. Pasta, ris, salat eller bare et godt stykke brød vil også passe godt hertil. Vi fik også en simpel tomatsalat af blommetomater, basilikum, olivenolie, balsamico og urtesalt. Nem og lækker aftensmad!
Opskriften er set et eller andet sted på nettet..
Marsala er en italiensk dessertvin, lidt ligesom sherry eller en sød portvin. Den koster ikke alverden og kan bla. købes i Bilka.

Chicken Marsala (2 pers.)
2 kyllingebryster
4 skiver parmaskinke
200 g. svampe, i skiver
3 forårsløg, i ringe
1-1½ dl. Marsala
½ dl. piskefløde
½ dl. friskhakket persille
2 spsk. frisk oregano
olivenolie, hvedemel, salt, peber

Flæk kyllingebrysterne på tværs, så du får 4 flade stykker kylling.
Skær skinken i tern.
Vend hvert stykke kylling i hvedemel og krydder med salt og peber på begge sider.
Steg kyllingebrysterne i rigeligt med olivenolie til de er sprøde og gennemstegte.
Tag dem af panden og hold dem varme.
Steg parmaskinken på panden, så den får lidt farve. Kom løg og champignonerne ved og steg til, at de er gyldne og bløde.
Hæld marsalaen ved og lad det simre ved høj varme i 2-3 min.
Kom fløden ved og lad det simre til det samler sig. Smag til med salt og peber.
Anret kyllingebrysterne på et fad og hæld champignon-blandingen over sammen med den resterende sauce/stegevæde.
Drys med persille og oregano og server straks.

Ingen kommentarer: