søndag den 15. august 2010

Crunchy bananacake..

En tur hjem betyder, at jeg bliver nød til at bage lidt, så de kan få noget kage..
Valget falgt på en crunchy banana-cake med chokolade fra min nye bagebog "Byens bedste kager" af Rikke Gryberg- undskyld det dårlige billede, det var umuligt at få et ordenligt et med al den sol der kom ind gennem vinduerne:)
Kagen er tung og smager bar super godt. Der er nem at røre sammen og en god måde lige at få brugt en par overmodne bananer på..


Crunchy bananacake
100 g blødt smør
200 g brun farin
2 æg
3 modne bananer
150 g mel
½ tsk salt
1 tsk natron
1 tsk vaniljesukker
½ dl kærnemælk
100 g muesli
100 g hakket, mørk chokolade


Glasur:
100 g flormelis
2-4 spsk kogende vand
50 g chokolade

Rør det bløde smør og farin sammen i en skål.
Tilsæt æggene et af gangen og rør godt mellem hvert.
Mos bananerne med en gaffel og rør dem i.
Sigt mel, salt, natron og vaniljesukker deri og rør godt rundt.
Tilsæt kærnemælk, muesli og chokolade.
Smør en silikoneform eller en springform og bag kagen ved 180 grader i ca. 45 min.
Dæk den evt. med lidt staniol, hvis du synes den bliver for mørk.
Lad den køle lidt af og tag den ud af formen.
Smelt chokoladen til glasuren over vandbad og tilsæt kogende vand og flormelis. Rør godt- jeg måtte tilsætte 2-3 spsk ekstra vand før jeg synes glasuren var tilpas.
Pynt kagen med glasuren.
Lad den stå koldt inden servering.

Charlotte og Carsten havde for nyligt bagt denne kage og jeg må sige, at den var meget bedre end jeg huskede den. Svampet, chokoladeagtig og med en dejlig smag af banan.

4 kommentarer:

Anonym sagde ...

Kære MissMuffin,

Vil bare lige sige at jeg bagte denne kage i forgårs, og den smager SIMPELTHEN så fantastisk godt! Kagen ligger i sølvpapir på køkkenbordet og bliver nærmest bare bedre og bedre - og super klæg og choko-lækker! SÅ GOD!

TAK TAK TAK for opskriften og for en sød og dejlig blog du har :-)

Kh Anne

MissMuffin sagde ...

Hej Anne

Tusind tak for den søde besked, kunne ikke lade være med at smile da jeg læste den:)
Det er en super lækker kage, dejlig svampet og med masser af smag- jeg er glad for du kunne bruge opskriften!

Knus MissMuffin

Anonym sagde ...

Hej MissMuffin

overvejer stærkt, at bage denne kage til min søns fødselsdag på søndag, den ser virkelig lækker ud!

Hvor mange personer rækker en portion til?

kh Helene

MissMuffin sagde ...

Helene, hvis der kun er den vil jeg sige 6-8 personer, men serverer du andet vil jeg sige 8-10 personer, måske lidt mere. Det er en tung og fyldig sag, der fylder godt i maven:)