torsdag den 9. februar 2012

Pulled Chicken Sandwiches with Apple Slaw


Et opskrift der endeligt er blevet afprøvet herhjemme og med stor succes:)
Det er ikke pæn mad, men det smager super lækkert!
Jeg har taget udgangspunkt i opskriften fra bloggen The Growing Foodie, men tilpasset den hvad jeg nu lige synes og hvad jeg havde på lager.
Den ku godt li ha fået lidt mere paprika og måske lidt chili hvis jeg havde haft, men ellers smager det rigtig godt med et lille strejf af æble.
Bollerne er lavet som Ølandshvedebrødet, bare formet som boller.

Pulled Chicken Sandwiches with Apple Slaw ( 2 sandwiches)
2 kyllingebryster
1 stort løg
2 fed hvidløg
140 g. tomatpure
1½ spsk. æblecidereddike
3 spsk. sennep
2 tsk. brun farin
3 tsk. paprika
5 dl. tør æblecider

Appleslaw:
3 store gulerødder
1 stort æble
25 g. selleri
½ dl. yoghurt naturel
1/4 tsk. sennep
1/4 tsk. æblecidereddike
½ tsk. citronsaft
½ tsk. honning
salt, peber

Tilbehør:
2 store boller
evt. 1 håndfuld babyleaves

Hak løg og hvidløg fint.
Steg dem i lidt olivenolie til de er bløde og klare.
Kom sennep, tomatpure, paprika, brun farin, æblecidereddike, salt og peber deri og rør det godt sammen.
Kom kyllingebrysterne i gryden og hæld cideren over. Den skal lige nøjagtig dække kyllingen. Tilsæt evt. lidt ekstra cider eller vand hvis det ikke dækker.
Kom låg på gryden og lad det simre ved svag varme i ca. 1½ time, til kyllingen er helt mør.
Når kyllingen er ved at være mør laves apple slaw'en; skræl æble og gulerødder og skær dem i tynde strimler- jeg brugte min tyndskræller.
Skræl selleri og riv det grodf.
Rør yoghurt med sennep, eddike, honning, citronsaft, salt og peber og smag til. Vend grøntsagerne heri.
Når kyllingen er mør tages den op af gryden og "trevles" med 2 gafler. Kog resten af marinaden lidt sammen og vend lidt af det sammen med kyllingekødet.
Fyld kyllingekød og apple slaw i bollerne og spis med det samme:)

5 kommentarer:

Anonym sagde ...

Århhh, det er altså lidt ondt det der :-)

Jeg har sådan haft lyst til pulled pork på det sidste......

Mange hilsner
Birthe

Danid sagde ...

I'm so glad you tried the recipe AND liked it :) Looks yummy-I love the addition of the greens.

MissMuffin sagde ...

Birthe, den version med kylling er meget nemmere at lave, så måske du sku kaste dig ud i den i stedet:)

I really liked it:) We love comfort food, but we also need a little bit of exstra greens..
Thanks for stopping by:)

Ulrik sagde ...

Wow, det ser jo helt fantastisk ud. Og noget mere tidsmæssigt forsvarligt i hverdagen end Pulled Pork. Din apple.slaw for virkelig mine tænder til at løbe i vand. Jeg kan rigtig godt lide at du bruger yoghurt naturel i stedet for mayonnaise og creme fraiche. Jeg synes nogen gange det bliver lidt for fedt i en coleslaw.
Jeg vil helst sikkert prøve denne her opskrift i den nærmeste fremtid.

MissMuffin sagde ...

Ulrik, det smager hvertfald vildt godt:)
Opskriften var med yoghurt, så det valgte jeg at følge, men jeg ku også godt ha fundet på at bruge græsk yoghurt. Mayonaisen er jeg nemlig heller ikke fan af..