Denne ret fra Mad! nr. 8/2010 skulle vi egentligt ha haft i onsdags, men da Christina er rimeligt kræsen måtte jeg satse på det sikre og servere tortillas:)
Retten er meget mild og ikke noget særligt, men det smagte nu meget godt:)
Der skulle ha været en rød peberfrugt i, men den er vi kommet til at spise, så jeg kom et par tomater uden kerner i og erstattede hvidvinen med vand.
Der skulle ligeledes ha været tilsat 50 g rucola, men det er jeg ikke særligt vild med, så jeg serverede istedet en grøn salat med olie-eddikedressing til, sammen med brød og parmesan.
Nu står den på film og sofahygge resten af aftenen..
Spaghetti med ricotta og sprød parmaskinke (2 pers.)
200 g spaghetti (jeg brugte fuldkorn)
4 skiver parma- eller serranoskinke
1 løg
2 fed hvidløg
1 rød peberfrugt eller 2 tomater uden kerner
½ squash
½ dl hvidvin eller vand
75 g ricottaost
salt, peber, olivenolie
Tilbehør:
friskrevet parmesan
lidt frisk basilikum
brød
Kog spaghettien efter anvisningen på pakken.
Varm ovnen op til 175 grader og sbag skinken til den er sprød i 5-10 minutter.
Hak løget, pres hvidløgen, skær squah i små tern og tomaten i skiver.
Steg først løg og hvidløg i lidt olie til de er bløde og klare og svits derefter squash og peberfrugt/tomater med et par min.
Kom vand/hvidvin og ricotta med og varm saucen igennem til osten er helt smeltet.
Smag til med salt og peber.
Vend den afryppede spaghetti i saucen og server med sprødstegt skinke på toppen.
4 kommentarer:
MUMS......har lige lavet retten til aftensmad. Vildt lækkert. Jeg er egentlig slet ikke til ost, men ricottaen har en meget mild og cremet smag.
Hilsen Tanja
Ricotta er jo godt nok en ost, men den smager ikke rigtig sån..
Dejligt at du kunne li det:)
Lavede du den med tomater eller peberfrugt?
Jeg brugte peberfrugt. Der er heldigvis rester, som jeg kan tage med til frokost i dag ;)
Hilsen Tanja
Rester på madpakken er bar det bedste:)
Send en kommentar