Inden jeg smuttede over til Nicole nåede jeg lige at få bagt de her skønne muffinboller til min formiddagspause på arbejde.
Dejen er nem og hurtigt at lave, men skal stå på køl natten over og så bages i muffinsforme.
Jeg brugte quinoamüesli fra Urtekram, for den er simpelthen for kedelig til at jeg får den spist ellers, men du kan bruge hvilken som helst muesli du ønsker og måske tilsætte lidt tørret frugt eller ekstra nødder hvis det er noget du er vild med...
Det vil jeg gøre næste gang, måske sammen med lidt kanel, kardemomme eller vanilje.
Jeg havde ikke kærnemælk på lager, så jeg brugte en klat græsk yoghurt og mælk for resten, hvilket ser ud til at virke fint.
Opskriften er fra Amos "Den store bagebog 3- De 4 årstider".
Koldhævede muffinboller med muesli (9-10 små boller)
250 g hvedemel
15 g gær
2½ dl koldt vand
1½ dl kærnemælk
½ tsk salt
125 g god muesli med kerner, nødder og frugt
Rør gærret ud i vandet.
Tilsæt kærnemælk, salt og muesli.
Rør melet i lidt af gangen til du får en klistret, men lidt fast dej.
Dæk skålen til med plastfilm og lad dejen hæve i køleskabet til næste dag.
Kom muffinsforme i en fast form eller små silikoneforme.
Fyld dej i hver muffinform og lad dem hæve lunt og tildækket 45-60 min (jeg havde kun en halv time).
Bag dem 15-20 min ved 200 grader varmluft.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar