Lune, nybagte boller og en lækker smoothie gør enhver morgen lidt bedre :)
Morgenmadsboller med banan og tranebær (5-6 store boller)
15 g. gær
3 dl. vand
1 tsk. flydende honning
½ tsk. groft salt
1 moden banan, moset
1 dl. tørrede tranebær
½ dl. groft speltmel
Sigtet speltmel
Rør gæren ud i vandet sammen med honning.
Tilsæt bananen, salt, tørrede tranebær og den grove speltmel. Rør det godt sammen.
Kom herefter speltmel i til du har en klistret og elastisk dej. Den skal æltes godt og længe, hvilket er nemmest på maskine.
Lad dejen hæve tildækket i køleskabet natten over.
Form 5-6 store boller og sæt dem på en bageplade med bagepapir.
Lad de efterhæve lunt og tildækket mens ovnen varmes op til 220 grader.
Sæt bollerne i ovnen og skru ned til 200 grader. Bages i 7-12 min. til de lyder hule og sprøde når du banker på bunden.
Lad dem køle lidt ned på en bagerist inden de spises.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar